Friday, June 29, 2012

ရသာစုံ



အားနာလိုက္တာ...ေျပာရမွာအားနားလြန္းလို႔အသံသြင္းထားရမလိုပါဘဲ း)
အားနာပါတယ္ေနာ္.. (ေျပာျပန္ျပီ..)

ဒီေန႔မွ ဖုံခါရင္းနဲ႔အိမ္ဖက္ျပန္လွည့္ျဖစ္ပါတယ္။ပိုင္ရွင္မရွိတဲ့အိမ္ေတြ(အဖြဲ႔တစ္ဖြဲ႔က)လိုက္ျဖဳိေနတယ္ ၾကားလို႔ပါ..။ ကိုယ့္အိမ္ေနရာေလး သိမ္းတဲ့ထဲပါသြားမွျဖင့္ဆိုျပီး..စိုးရိမ္စိတ္ေလးနဲ႔ ေရာက္လာျဖစ္တာပါ။ ဒီေရာက္ေတာ့...အျမဲတမ္းကာစတမ္ဘာ၊အမာခံပရိတ္သတ္ၾကီးေတြက လာလာေနေပး လို႔ ေက်းဇူး တင္ ရပါေသးတယ္။ မၾကာမၾကာ လာခဲ့ေပးဖို႔ဒီကေန ေတာင္းဆိုပါရေစ..(အိမ္လခမေပး လဲေက် နပ္ပါ တယ္ ရွင္;)

တစ္လက္စတည္း..

အိမ္ရွင္းရင္းနဲ႔..ဟင္းပါခ်က္ေကၽြးမယ္ေနာ္..။ျပီးေတာ့ ေပါက္တတ္ကရလည္းနည္းနည္းေျပာပါမယ္... :)
(ပုံေတြကသုံးေတာ့သုံးၿပီးသားပါ။ဒါေပမယ့္သုံးၿပီးသားပါ.. း)
ခ်က္နည္းေတြကေတာ္ေတာ္ခက္လို႔ အခ်ိန္ယူျပီးရွင္းျပေပးထားပါတယ္..။ :D

ဟင္းအမည္ - 
ပုဇြန္၊ခ်ဥ္ေပါင္လွ်ာလည္ေၾကာ္
ေဆြမ်ိဳးေမ့ေအာင္ေၾကာ္နည္း -
 ေထာင္းထားေသာျငဳပ္သီးကိုဆီသတ္သည္။ပုဇြန္ထည့္သည္။ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္သည္။
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကိုစိမ္းစားငပိျဖင့္နယ္ကာ အေပၚမွအုပ္သည္။ေသြးတိုရွိသူမ်ားငပိမသုံးဘဲအုပ္ႏိုင္ပါသည္။
သြားက်ိန္းပါကမိမိဘာသာျဖစ္သည္။ း)


ဟင္းအမည္ -
 ကန္ဇြန္းေတာက္ေတာက္ေၾကာ္
အရသာရွိေအာင္ေၾကာ္နည္း-
ၾကက္သြန္နီ(အနည္းငယ္)အားဆီသတ္သည္။အနည္းငယ္ညိဳလာေသာအခါ
အျငိဳးတၾကီးသင္ထားေသာကန္ဇြန္းအားအေပၚမွအုပ္သည္။
(ေခၽြရ၊ဆိတ္ရေသာအလုပ္အားစိတ္မရွည္၍ျဖစ္ပါသည္။)
အရသာမႈန္႔ထည့္သည္။စားသုံးသူအား“အာ”သြက္ေစခ်င္လွ်င္ေရႊအပ္ငရုတ္သီးစိမ္းျဖင့္ကုသိုလ္ယူႏိုင္ပါသည္။

အသုပ္အမည္- 
အတိတ္ေမ့မုန္႔ဖတ္သုပ္
စားခ်င္စဖြယ္ျပဳျပင္နည္း-
ခပ္ရြယ္ရြယ္ဇလုံထဲတြင္မုန္႔ဖတ္ထည့္သည္။ငံျပာရည္(စိန္ခဲ၊ေရႊခဲ၊ေငြခဲသင့္ေတာ္ရာ)အနည္းငယ္။
ျငဳတ္သီးမႈန္(စားႏိုင္သေလာက္)၊ၾကက္သြန္ဆီခ်က္၊အရသာမႈန္႔ထည့္ကာေရာသမေမႊသည္။
ဘဲဥ၊ငဖယ္၊ပဲေၾကာ္၊နံနံပင္ထည့္ပါကပုံပါအတိုင္းရသည္။
ေသာၾကာေန႔တိုင္းဗလီတက္..အဲေလ..(တစ္လႏွစ္ၾကိမ္ခန္႔)သုပ္စားေလ့ရွိပါသည္။
ေသာၾကာေန႔ျဖစ္ေသာ္လည္းမိတ္ေဆြလာလည္၍မၾကဳံၾကိဳက္လွ်င္ကၽြႏ္ုပ္ရႊီးသည္ဟုမွတ္ပါေလ... း)
အေၾကာ္အမည္-
လိုက္ပြဲမေလာက္ထမင္းေၾကာ္
မရွိေၾကာ္ေၾကာ္နည္း-
ေၾကာ္မည့္အိုးထဲဆီထည့္သည္။ဆီပူလာလွ်င္မုန္႔ညွင္းထည့္သည္။ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္သည္။
ခဏၾကာလွ်င္ထမင္းထည့္ကာေၾကာ္သည္။အေရာင္ၾကိဳက္လွ်င္ဆီပူေနတုန္းနႏြင္းမႈန္႔သုံးပါ။
ထို႔ေနာက္..မေန႔ကက်န္..အဲ(မွားလို႔)ရယ္ဒီမိတ္ျငဳတ္သီးေၾကာ္ႏွင့္တြဲဖက္ျပင္ဆင္သည္။

အသုပ္အမည္-
လွ်ာဘရိတ္ေပါက္ၾကက္သားသုပ္
လွ်ိဳ႕၀ွက္သုပ္နည္း-
အရြယ္ေတာ္အိုးၾကီးၾကီးထဲတြင္ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ၾကက္ကိုျပဳတ္ပါ။ျမန္မာၾကက္စစ္စစ္ျဖစ္ရပါမည္။
က်က္သြားလွ်င္ဆယ္ကာအသားကိုႏႊင္ပါ။ျငဳတ္သီး(အပု(ခ)အရွည္)ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
(ျငဳတ္သီးေထာင္းညက္လွ်င္မိန္းမပီသသည္ဟုအဆိုရွိပါသည္။ေခၽြးမေရြးမည့္သူမ်ား၊
ေခၽြးမျဖစ္မည့္သူမ်ားမွတ္ထားသင့္ပါသည္။)
ေထာင္းထားေသာျငဳတ္သီးညက္သြားလွ်င္ၾကက္သြန္နီ(သင့္သေလာက္)ထည့္ေထာင္းပါ။
ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ေထာင္းပါ။(တစ္ျခားအမႈန္႔ထည့္ပါကအရသာပ်က္တတ္ပါသည္။)
ႏႊင္ထားေသာၾကက္သားႏွင့္ေရာနယ္ကာၾကက္ျပဳတ္ရည္ႏွင့္သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။

ျမန္မာျပည္ေနရာအႏွ႔ံတြင္ရႏိုင္ေသာ(ဘဲဥအပါ)တစ္ပြဲငါးရာတန္မုန္႔ဟင္းခါးျဖစ္သည္။
မိမိလက္ရာမဟုတ္ေၾကာင္း၀န္ခံပါသည္... း)

ဘဲေသြးအုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ (အထက္ပါအတိုင္းပင္ျဖစ္သည္။)

သိထားသင့္ကာ..ရယ္ရေသာဟာသျဖစ္ပါသည္။ း)

စားၿပီးေသာက္ၿပီး၊ရယ္ျပီးေတာ့.. ဘုရားဖူးၾကစို႔ကြယ္..
(ခံစားခ်က္ကလည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးပါလားေနာ္ း)

 ကဗ်ာဆန္သလားလုိ႔ .. (ဘုရားေပၚေတာင္မေရွာင္ း)

 ဘုရားပစၥည္းျဖစ္၍ျပစ္မွားျခင္းမွေရွာင္က်ဥ္ပါရန္... 
(သို႔ေသာ္ျပစ္မွားမိပါသည္။)

 တစ္ခုေမ့သြားတယ္။ဘာေျပာမလို႔ပါလိမ့္...

ဘာပန္းေတြလဲမသိေတာ့ပါ... :)

ဟိုလိုလိုသည္လိုလို..ဘာလိုလို၊ညာလိုလိုနဲ႔ တစ္လလုံးမွပို႔စ္တစ္ပုဒ္သာတာ၀န္ေက်ပါေသးသည္။ ခြင့္ျပဳပါ၊ ခြင့္လႊတ္ပါ(အာဇာနည္ေလသံေပါ့)

အခုတေလာကံဇာတာတက္တယ္ဘဲဆိုရေလမလား “လာေနၿပီေဟ့၊၀င္လာၿပီေဟ့ ကေလးေတြ၀င္ဆြဲေနၿပီ” ဆိုလို႔ တုတ္ဘဲဆြဲ ရေတာ့မလို၊ ဓားဘဲကိုင္ ရေတာ့မလိုျဖစ္သြားတာေၾကာင့္ပါ..။တကယ္တမ္း လက္ထဲရွိ တဲ့လက္နက္က ယက္ေတာင္တစ္ေခ်ာင္းတည္း...။  :)

လမ္းထိပ္ကမုန္႔ဟင္းခါးသည္ေလးကလည္း (တစ္ေန႔ေလာက္ ေနရာမရွိလို႔သူ႔ေရွ႕ထိုင္စားမိပါတယ္)တစ္ေနကုန္ထိုင္ျပီး တစိမ့္စိမ့္ၾကည့္ဆိုလိုဆို.. နဖူးကေျခဖ်ားထိလွတယ္ေျပာလိုေျပာနဲ႔ “အိမ္း..ဆရာေလးလည္းဒီသံသရာထဲမွာ တ၀ဲလည္ လည္ ပါဘဲ လားေနာ္..” :)



ခ်စ္ခင္ေလးစားလွ်က္..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes